Startsida / Inlägg

Sämre än spännande boken

av Jens Peterson
GOT Props000850.RAF
Rebecca Ferguson i ”Kvinnan på tåget”. Foto: Nordisk film
Rate

Kvinnan på tåget

Regi Tate Taylor, med Emily Blunt, Luke Evans, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Haley Bennett, Luke Evans.

THRILLER Ett trasigt signalljus visar rött och gör att pendeltåget stannar några minuter på samma plats varje morgon. I tåget sitter Rachel och tittar på sitt favorithus vid det där tågstoppet. Hon fantiserar om paret i nummer 15, vad de heter, vad de gör, hur perfekt deras förhållande är.
I Paula Hawkins spännande roman dras vi in i Rachels fantasier och spaningar. I filmen förklaras inget kring tågets eventuella stopp. Vi bara ser det hända som så mycket bara händer i den här filmen utan att spänningen byggs upp. Rachel, som har alkoholproblem, är en av tre berättare, ett problem när boken blir film.
Hon är frånskild men kan inte släppa taget om ex-maken. Han bor nu med Anna (Rebecca Ferguson) och har fått en dotter med henne. Den berusade Rachel skrämmer dem. När hon börjar undersöka sin fantasier kring deras grannfamilj blir även polisen misstänksam.
Rachel ser något som får henne att leka privatdetektiv. Hennes alkoholproblem gör att hon har minnesluckor. Vi får också se olika versioner av händelser vilket ökar osäkerheten kring vad som hänt men inte lyfter thrillern.
I en bok är det lättare att styra vad läsaren får se. Filmen lämnar ledtrådar tidigt, och trots olika vändningar blir den mest en axelryckning. Synd på en tät roman.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB