Startsida / Inlägg

Biljakter, ubåtar och Helen Mirren

av Stefan Hedmark

Paul Walker har lämnat oss men ”Fast and furious”-filmerna fortsätter komma. I natt var det premiär för första trailern till nummer åtta:

För några dagar sedan fick vi veta att titeln till filmen blir ”The fate of the furious”, åtminstone i USA. Ny regissör är F Gary Gray som senast levererade hiphopsagan ”Straight outta Compton” och visst ser han ut att ha hittat formen även i actiongenren.

skarmavbild-2016-12-12-kl-02-24-46

Trailern är fullsmockad med brinnande intensiv action – sällan har vi sett bilar flyga som små papperssvalor hit och dit. Det är ingen lätt uppgift att göra en åttonde film som ska överträffa alla de andra, särskilt femman, sexan och sjuan som verkligen lade in en högre växel.

skarmavbild-2016-12-12-kl-02-25-37

Hur toppar man galenskapen i de tidigare filmerna då? Jo, man lägger in en scen på isiga vidder där bilarna jagas av en… ubåt!

skarmavbild-2016-12-12-kl-02-47-54

Men självklart är det fullt ös med bilar också.

Liksom nya ”Transformers” är ”The fate of the furious” delvis inspelad på Kuba; trailern har några scener därifrån. Vi får även veta att storyn kommer att göra en förrädare av Dominic Torrero (Vin Diesel)… men saker och ting är säkert inte riktigt som det verkar.

skarmavbild-2016-12-12-kl-02-23-00

Rollistan är späckad till bristningsgränsen med stjärnor. Från tidigare filmer ser vi Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham (de två sistnämnda är riktigt sugna på att slåss i scenen här ovan), Michelle Rodriguez, Ludacris, Tyrese Gibson, Lucas Black och Kurt Russell.

Dessutom har Charlize Theron en större roll (sannolikt som skurk) och i mindre roller ser vi Kristofer Hivju (som har haft ett fint år med roller i ”Beck”-filmerna och ”Game of thrones”) och Helen Mirren. Vad den sistnämnda gör i filmen är fortfarande oklart; hon dyker inte upp i förhandstitten här ovan. Hon kan nog bli en höjdpunkt i nästa trailer.

Filmen har svensk biopremiär den 14 april.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB