Startsida / Inlägg

Människor mot apor – nu är kriget i full gång

av Stefan Hedmark
Första trailern för "War for the planet of the apes" går i iskallt blått

Den nuvarande trailerbonanzan fortsätter. Man kan ju känna att med så många trailerpremiärer för storfilmer inom loppet av några dagar finns det en risk att en del hamnar i skymundan. Men den här förtjänar att lyftas fram. Det är den första riktiga trailern för ”War for the planet of the apes”:

Det är tredje filmen i serien och förväntningarna är höga, med tanke på hur lyckade de två första filmerna var. Det är samma regissör som i tvåan, Matt Reeves, så det känns stabilt, och trailern (som går i iskallt blått) ser mäktig ut. Kriget mellan människor och apor är mer storskaligt nu, med brutala soldater mot en apledare, Caesar, som trött anmärker på att människorna har sig själva att skylla – han tänker inte ge sig.

skarmavbild-2016-12-09-kl-17-54-23

Mot honom står en hårdhjärtad överste. Woody Harrelson gör den rollen och är säkert en stor anledning att se filmen. Det gäller även de visuella effekterna, där Andy Serkis för tredje filmen i rad står modell för Caesar.

Fler uppföljare är redan planerade. Allt som allt blev det fem av ursprungsfilmerna på 70-talet. ”War for the planet of the apes” har svensk biopremiär den 14 juli.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB