Startsida / Inlägg

George Lucas ger Rogue one tummen upp

av Stefan Hedmark
skarmavbild-2016-12-05-kl-01-52-56

Det är fortfarande drygt tio dagar kvar innan vi får se ”Rogue one: A Star wars story” på bio. Men George Lucas, filmseriens skapare och gudfader, har redan fått förmånen att se filmen, trots att han officiellt lämnade ”Star wars” bakom sig för flera år sedan. Vad tyckte han då? Så här sade filmens regissör Gareth Edwards på en presskonferens i går, enligt sajten Screen Rant:

Vi visade George filmen för två dagar sedan och jag pratade med honom i går. Jag vill inte lägga ord i munnen på honom, men jag kan ärligt säga att jag kan dö lycklig nu. Han gillade verkligen filmen. Det betydde mycket. Ärligt talat, och jag vill inte förolämpa någon här, men det var den viktigaste recensionen för mig. Ni vet, ni är alla också viktiga, men han är liksom gud… Jag tar med mig det samtalet i graven. Hans åsikt betyder allt för mig.

landscape-1478810628-vader

Så Lucas verkar vara nöjd. Eller så bryr han sig inte så mycket. Han var inte direkt översvallande när han pratade om ”The force awakens” inför den filmens premiär. I en intervju muttrade han om att han inte tycker om när folk vill göra nya ”Star wars”-filmer i ”retro”-stil.

”Rogue one” måste ändå kallas ”retro” med tanke på att den utspelas strax före ”Stjärnornas krig” (1977). Dödsstjärnan och Darth Vader är ju med! Men kanske såg Lucas något i ”Rogue one” som fick honom på andra tankar.

Filmen har svensk biopremiär den 14 december.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB