Startsida / Inlägg

Hon ska bli Barbie på film

av Stefan Hedmark
Amy Schumer

Amy Schumer är på gång som Barbie i en ny film. Hon befinner sig enligt Hollywood Reporter i förhandlingar med Sony om att spela huvudrollen i en filmatisering av den ikoniska dockan.

Barbie

Kan man göra film av grabbiga leksaker som Transformers, Masters of the universe och GI Joe kan väl även Barbie ta steget över till vita duken. Sony startade enligt Hollywood Reporter projektet för ett år sedan och anlitade tre manusförfattare att komma på idéer för en Barbie-film. Tanken är sedan att Schumer, som ju har erfarenhet av att skriva själv, kommer att utveckla manuset.

msdspla_ec015
Daryl Hannah och Tom Hanks i ”Splash” (1984).

Den story som man har kommit fram till handlar om en perfekt fantasivärld av Barbies där en av dem inser att hon inte passar in. Hon påbörjar en resa till den verkliga världen där hon inser att det är bra att vara unik. Låter präktigt och fint, och tanken är att det ska vara en familjefilm i samma anda som Tom Hanks-filmerna ”Splash” (1984) och ”Big” (1988). Fast allra mest påminner storyn förstås om ”Förtrollad” (2007), Disney-komedin där en sagoprinsessa kom till New York.

Fast ska man anlita Amy Schumer får vi väl ändå hoppas på att det inte blir alltför sockersött. Lite mer edge vill vi ha på projektet. En ”Trainwreck”-Barbie hade varit kul att se.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB