Startsida / Inlägg

Ny Blade runner – 34 år senare

av Stefan Hedmark

Många är vi som har väntat på en första titt på ”Blade runner”-uppföljaren. Det har gått 34 år – och här är trailern. Vi håller tummarna för kvalitets-sci-fi:

Harrison Ford återvänder i rollen som polisen Rick Deckard. ”Blade runner 2049” utspelar sig 30 år efter händelserna i originalet och en LAPD-kollega (Ryan Gosling) ger sig ut på jakt efter den försvunne Deckard.

Det här är bara en teaser, så vi får mest aningar av hur uppföljaren kommer att se ut, och ännu mindre vad den handlar om. Själv ser jag mest fram emot filmen som en läcker stilkaramell att avnjuta. När det gäller originalet älskar jag scenografin, fotot och musiken – det är fem plus rakt igenom. Men storyn är så trist att den nästan får mig att somna varje gång. Min misstanke vad gäller uppföljaren är att den inte kommer att vara lika stilsäker, tyvärr… men kanske ha en mer engagerande story?

screen-shot-2016-12-20-at-03-56-51

Jag kan så klart ha fel. Bara kolla hur dystopiskt läckert det ser ut i bilden här ovan. Faktum är ju att det är den enormt begåvade regissören Denis Villeneuve som har fått i uppdrag att blåsa liv i projektet. Trailern gör reklam för Ridley Scott, som gjorde första filmen, men han är producent här. Det är Villeneuve som vår förhoppning ligger på; han gjorde ju senast den utmärkta ”Arrival”.

Det blir också intressant att höra vad den isländske kompositören Jóhann Jóhannsson gör av Vangelis fantastiska originalmusik.

I rollistan ser vi även Jared Leto och Robin Wright. ”Blade runner 2049” har svensk biopremiär den 6 oktober nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB