Startsida / Inlägg

Stel amerikansk mardröm

av Jens Peterson
AP_D03_00929.ARW
Ewan McGregor spelar Swede, som tappar nära kontakten med dottern.
Rate

American pastoral

Regi Ewan McGregor, med Ewan McGregor, Dakota Fanning, Jennifer Connelly.
DRAMA
En man (David Straithairn) återvänder i mogen ålder till New Jerseystaden där han växte upp. Får höra att en kille som alla beundrade i tonåren har dött. Att den alla trodde skulle lyckas med allt hade fått ett tragiskt liv, trots att han gifte sig med sin fantastiska flickvän. Vad gick fel?
Philip Roths roman vann Pulitzerpriset, men filmen tränger inte lika djupt in i huvudpersonerna. Ewan McGregor gör regidebut och spelar själv Swede, en duktig idrottsman som blir framgåmgsrik yrkesman men vars liv faller samman när dottern förvandlas till arg tonåring och sedan upprorisk hippie och rebell på 1960-talet.
Hans hustru (Jennifer Connelly) ger upp, men Swede fortsätter oro sig och söka dottern. Det är välspelat och snyggt, men aldrig särskilt gripande. En amerikansk mardröm om att tro man uppnått allt men se tillvaron rasa samman.

 

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB