Startsida / Inlägg

Jack Nicholson gör comeback i nyinspelning av Toni Erdmann

av Stefan Hedmark
toni erdmann

Jack Nicholson är redo för comeback på vita duken – i en nyinspelning av den Oscarnominerade tyska komedin ”Min pappa Toni Erdmann”, rapporterar Variety.

Stjärnan, som fyller 80 i år och har tre Oscarsstatyetter, skulle med all rätt kunna tacka för sig och vara supernöjd med sin karriär. Det är också sju år sedan han var med i en film sist. Men han ska ha blivit så förtjust i ”Toni Erdmann” att han kontaktat en högt uppsatt Paramount-chef med önskemålet. Chefen såg omedelbart till att säkra rättigheterna.

Förutom Nicholson är även Kristen Wiig klar för filmen och jag förmodar att hon ska spela hans dotter. Ingen regissör är klar, men Adam McKay (”Anchorman”, ”The big short”) är knuten till filmen som producent så det är inte omöjligt att han även sätter sig i registolen.

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 02.02.04
Foto: AP

Det är så här vi annars är vana vid att se Jack Nicholson nuförtiden – rätt så rejält pensionerad, förstklassigt positionerad vid basketmatcher. Bilden är från förra året.

how do you know

När var det vi såg Nicholson på bio senast? Det var i dramakomedin ”How do you know” (2010) där han spelade mot bland andra Paul Rudd. Den passerade rätt obemärkt, men är faktiskt regisserad av James L Brooks, mannen som gjorde två av de filmer Nicholson Oscarsbelönades för – ”Ömhetsbevis” (1983) och ”Livet från den ljusa sidan” (1997).

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB