Startsida / Inlägg

Jolies planer: Krig, monster och Maleficent 2

av Stefan Hedmark

Det är mycket för Angelina Jolie, 41, just nu. Det är bråk med Brad Pitt om barnen och häromdagen sågs hon äta insekter i Kambodja! Fast det sistnämnda är ingen större nyhet, det har hon gjort vid tidigare besök i landet, som Nöjesbladet berättade redan 2006

maleficent_costume_1

Men Filmbloggen bryr sig mer om Jolies karriär. Enligt Hollywood Reporter står hon redo att kavla upp ärmarna och kasta sig in i nya spännande filmprojekt, både som skådespelare och regissör. Eftersom hon har rejäla lager av skinn på näsan är det påfallande många mörka projekt. Här är några av filmerna som hon väljer mellan:

 • ”Maleficent 2”. Den här uppföljaren till Disneyfilmen från 2014 är inte på banan än, men Jolie ska ha fått ett erbjudande om att spela den ondskefulla, men i den här tolkningen också högst mänskliga, älvan.
 • Katarina den stora, målad av George Christoph Groot 1745.
  Katarina den stora, målad av George Christoph Groot 1745.

  Hämnddramat ”Without blood”. Baserad på en bok av Alessandro Baricco. Det här är en historia som Jolie tänker regissera.

 • Historiska eposet ”Catherine the great and Potemkin: The imperial love story”. Baserad på en bok av välkände historikern Simon Sebag Montefiori och jag förutsätter att tanken här är att Jolie ska spela ryska 1700-talskejsarinnan Katarina den stora. Det kan verkligen bli mäktigt.
 • Andra världskrigsthrillern ”The spy who loved”. Baserad på en bok av Clare Mulley. Filmen skildrar den brittiske spionen Christine Granville som var aktiv under andra världskriget.Bride-of-Frankenstein
 • Nyinspelning av ”Frankensteins brud” (1935). En av de bästa monsterfilmerna någonsin, men det här är ett projekt som ligger lååångt fram i tiden. Universal söker just nu efter en lämplig manusförfattare i första hand.
 • Krigsfilmen ”Shoot like a girl”. Filmen är en verklighetsbaserad historia om en kvinnlig helikopterpilot som tjänstgjorde i Afghanistan och utmanade Pentagons regler för kvinnor i strid.

Däremot ska det inte längre vara aktuellt för Jolie att medverka i nyinspelningen av ”Mordet på Orientexpressen” (1974). Det beror enligt Hollywood Reporter på att hon hade alldeles för många åsikter om sin roll, vilket gjorde att förhandlingarna drog ut på tiden. Enligt en källa till tidningen ska Fox-chefen Stacey Snider till sist ha avfärdat Jolie med orden ”Tack, men nu går vi vidare”.

Brad Pitt och Angelina Jolie i "By the sea" (2015).
Brad Pitt och Angelina Jolie i ”By the sea” (2015).

Det är heller inte troligt att eposet ”Africa”, som hon skulle ha regisserat med Pitt i rollistan, blir av. Men den filmen hade svåra budgetproblem redan innan paret gick skilda vägar.

Det är spännande projekt som Jolie väljer mellan, det får man ändå säga. Filmer med ett budskap, och en feministisk udd, absolut. Men också mörka och med ett (fortsatt) stort intresse för historia.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB