Startsida / Inlägg

Sci-fi med utomjordiskt dålig dialog

av Karolina Fjellborg
THE SPACE BETWEEN US

 

Rate

The space between us

 

SCIENCE FICTION/ROMANTIK

 

Regi Peter Chelsom, med bl a Asa Butterfield, Britt Robertson, Carla Gugino och Gary Oldman.

 
I en nära framtid sjösätter Nathaniel Shepard (Gary Oldman) det första försöket att kolonisera Mars. Men mitt ute i rymden upptäcker ledarastronauten att hon är gravid, och strax efter landningen på Mars dör hon i barnsäng, efter att ha fött en pojke.

Shepard bestämmer att pojken måste stanna på Mars, eftersom hans kropp inte kommer klara av omställningen till Jordens gravitation, och för att han själv vill undvika en pr-skandal.

Men 16 år senare får Gardner Elliot (Asa Butterfield), som pojken heter, ändå göra resan till Jorden, och väl framme söker han upp Tulsa (Britt Robertson) – en fosterhemsplacerad tuff böna som han har chattat med från rymden.

Och det är där ”The space between us” sticker i väg från en potentiellt intressant premiss, börjar rulla runt i sentimentalitet och utomjordiskt dålig dialog och hatta förvirrat mellan olika genrer, för att snart kraschlanda totalt i melodrama och klyschig, snyftig tonårsromans.

 

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB