Startsida / Inlägg

Första trailern för ”Det”

av Stefan Hedmark
det

Det har dröjt orimligt länge. Men äntligen är första trailern för långfilmsversionen av Stephen Kings ”Det” här:

Det har försvunnit barn i en liten småstad. Vi möter ”the losers’ club”, ett gäng ungar som inser att de har en övernaturlig ondska att tampas med i deras småstad. Denna ondska tar sig olika former, mest minnesvärd som den ”lekfulle” och väldigt obehaglige clownen Pennywise.

Skräckfans vet förstås att det redan finns en miniserie baserad på boken, och den har blivit en klassiker tack vare Tim Currys briljanta insats som Pennywise. Den här filmen innehåller inte den kompletta storyn, utan det kommer även en uppföljare.

Det här är Bill Skarsgårds chans att slå igenom på riktigt i Hollywood, efter tv-serien ”Hemlock Grove”. Det finns all anledning att hålla tummarna, för det är en riktigt bra skräckregissör bakom spakarna, Andy Muschietti (”Mama”). Bland barnen i filmen är väl Jaeden Lieberher mest känd. Han var pojken med speciella krafter i den sevärda ”Midnight special” förra året.

Visst, vi får inte se mycket av Pennywise i den här teasern (eller höra Skarsgård prata), men det vi får se är jäkligt lovande. Ruskigt – och Muschietti sätter stämningen. Vi lär få se betydligt mer av Skarsgård i nästa trailer.

Filmen har svensk biopremiär den 8 september.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB