Startsida / Inlägg

Här blir tjuren Ferdinand långfilm

av Stefan Hedmark

Ni trodde väl inte att tjuren Ferdinand skulle komma undan den nuvarande trenden med nyinspelningar? Här är första trailern för ”Ferdinand”:

Han är omtvistad på julafton, den snälle tjuren. Själv tar jag alltid en liten tupplur när det är dags att besöka korkeken, men det blev ju folkstorm en gång när SVT ville plocka bort kortfilmen ur Kalle Anka-paketet.

Den ursprungliga filmen är från 1938, men Disney har inte längre rättighet till berättelsen. Nu är det Fox som ligger bakom nyinspelningen. Det är ”Ice age”-veteranen Carlos Saldanha som har regisserat och några av rösterna görs av ”Saturday night live”-skådisen Kate McKinnon och ”Ghostbusters”-regissören Paul Feig. Ferdinands röst görs av wrestling-profilen John Cena.

ferdinand

Trailern är i mitt tycke för lam. Det verkar inte så kul och animationen ser väldigt tillrättalagd ut. Disneys version var ändå tjusig och nästan lite udda i stilen, inte minst i hur de olika matadorerna och piccadorerna såg ut.

Jag undrar mest, efter att ha sett trailern, varför den lilla tanten i porslinsbutiken kittlar tjurens nos när det är uppenbart att hon själv står mitt i skottlinjen?

”Ferdinand” har svensk biopremiär på juldagen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB