Startsida / Inlägg

Noomi Rapace klar för Ferrari-film

av Stefan Hedmark
71059df0-aafa-44f1-9ae8-d3c44bb7692e
Foto: AP
Enzo_Ferrari_-_Wheel_of_a_racing_car
Enzo Ferrari.

Noomi Rapace lägger in en högre växel. Enligt Deadline ska hon vara klar för den kvinnliga huvudrollen i ”Ferrari”, en film om den italienske motorlegenden. 

Det här är ett gammalt drömprojekt för regissören Michael Mann. Tidigare har Christian Bale varit aktuell för rollen som Enzo Ferrari, men han hoppade av när det visade sig att hans hälsa skulle bli riktigt lidande om han gick upp i vikt på det sätt som krävdes för rollen. Nu ska i stället Hugh Jackman vara anlitad.

Rapace ska spela Ferraris hustru, felaktigt döpt i Deadline-artikeln till ”Linda”. Hon hette Laura, om nu inte tanken är att Rapace ska spela Ferraris älskarinna Lina Lardi. Storyn ska utspelas 1957, ett intensivt år för Ferrari med olyckor och en hätsk rivalitet med Maserati.

Foto: AFP
Foto: AFP

Hoppas det här betyder att Mann verkligen gör comeback. Det var ett tag sedan han kändes spännande. Jackman och Rapace har bättre karriärer numera. Han är just nu bioaktuell med ”Logan – the wolverine”, henne ser vi härnäst i ”Alien: Covenant”.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB