Startsida / Inlägg

Dolph Lundgren klar för Aquaman

av Stefan Hedmark
dolph lundgren
Foto: AP

Dolph Lundgren beger sig in i serietidningsvärlden på bio – med Aquaman som sin fiende. Det avslöjar Hollywood Reporter. Den svenske stjärnan kommer att spela Nereus, kung i undervattensriket Xebel, som vill ha vattendrottningen Mera (Amber Heard) för sig själv och planerar att döda rivalen Aquaman (Jason Momoa).

Lundgren slog igenom i ”Rocky IV” (1985) och de senaste åren har han återförenats med Sylvester Stallone i ”Expendables”-filmerna. Annars har han fortsatt att spela in lågbudget-actionrullar på löpande band, samt haft en återkommande roll i tv-serien ”Arrow”.

aquaman
Jason Momoa i ”Justice league”.

Det blir en stjärnspäckad rollista som Lundgren ansluter sig till i den kommande ”Aquaman”. Nicole Kidman spelar vattenhjältens mor och i mindre roller ser vi Patrick Wilson och Willem Dafoe. James Wan, som gjorde ”The conjuring” (2013), regisserar.

Det dröjer innan ”Aquaman” har premiär; det är inte tänkt förrän årsskiftet 2018-2019. Men superhjälten själv ser vi på bio redan i höst då han ingår i ”Justice league”.

heman

Det blir inte första gången som Dolph Lundgren dyker upp i en serietidningsfilm. Han gjorde huvudrollerna i både ”He-man – universums härskare” (1987) och ”The punisher” (1989). Vågar man hoppas på att Dolph odlar den här frisyren igen för ”Aquaman”?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB