Startsida / Inlägg

Första trailern för Star wars: The last jedi

av Stefan Hedmark
star wars the last jedi

Äntligen är det dags att hala upp ridån för den första trailern inför den åttonde ”Star wars”-filmen, som har undertiteln ”The last jedi”:

star wars the last jediFilmen, som är gjord av ”Looper”-regissören Rian Johnson, fortsätter storyn efter ”The force awakens” (2015) och i rollistan hittar vi Mark Hamill som Luke Skywalker, Carrie Fisher som Leia, Adam Driver som den ondskefulle Kylo Ren samt Daisy Ridley och John Boyega som motståndshjältarna Rey och Finn. Förutom dem ser vi Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson och Gwendoline Christie. Andy Serkis och Anthony Daniels ser vi inte lika tydligt (förstås) – de ger röster och själ åt First Order-ledaren Snoke samt C3PO.

En ny affisch för filmen hade också premiär i dag – ren och röd, kan man väl säga.

Precis som i samtliga tidigare filmer i serien (med undantag för spin-offen ”Rogue one”) har John Williams skrivit musiken. Annars är det mesta hemligt kring handlingen, så trailern ger alla fans en chans att spekulera vilt i vad som kommer att hända. Det är ju inte riktigt lika krampaktigt upphetsande som inför ”The force awakens”, men vi håller alla tummarna för att Johnson (som även har skrivit manuset) ska lyckas med ”The last jedi” och förvalta ”Star wars”-arvet väl.

”Star wars: The last jedi” har svensk biopremiär den 15 december.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Pauline Rosell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB