Startsida / Inlägg

Full fart men knasig film om småbarn

av Jens Peterson
07babyboss Rate

Baby-bossen

Regi Tom McGrath, med svenska eller amerikanska röster.
ANIMERAT En underlig historia.
Man kan tolka det här som en 7-årings fantasier, och i inledningen får vi se lille Tim klä ut sig i olika äventyr med sina föräldrar. Både mamma och pappa finns alltid där för honom. Leker, läser sagor, sjunger The Beatles ”Blackbird” som godnattvisa varje kväll. Tim lever i kärnfamiljsparadiset.
Men då kommer nyheten att han ska få ett syskon. Nu blir det mer komplicerat. I den här världen (Tims fantasi?) visar det sig att barn kommer till på ett löpande band någonstans och de flesta sorteras in i olika familjer efter ett test. Men en och annan baby är vuxen redan från starten, och får istället jobb i en skyskrapa på det hemliga babybolaget.
Tims nye lillebror är en sådan. Han är stark konkurent om föräldrarnas uppmärksamhet och Tim känner sig bortglömd. Men den nyfödde är också skickad på uppdrag för att ta reda på vilken ny sorts hund som är på väg att produceras på hundfabriken. Han låtsas vara baby inför föräldrarna, men är tuff direktör mot sin äldre bror.
Det är en surrealistiskt knasig intrig. Det går att acceptera vilka spelregler som helst – bara man får dem förklarade för sig. ”Baby-bossen” är rörig. Scen för scen finns det roliga bitar och fantasifull animering i olika stilar. Tempot är högt och i samma anda som gammaldags tecknad slapstick från Hollywood. Lättglömd underhållning.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB