Startsida / Inlägg

M Night Shyamalan gör uppföljare till Unbreakable – och Split

av Stefan Hedmark
Samuel L Jackson som Glass i "Unbreakable".
Samuel L Jackson som Glass i ”Unbreakable”.

M Night Shyamalan hade efterlängtade nyheter när han tog till Twitter i dag. I en serie tweets meddelade han fansen att det som han har suttit och skrivit på den senaste tiden blir en uppföljare till både ”Unbreakable” (2000) och ”Split” (2017). Men han hade mer konkreta uppgifter än så, vilket visar att projektet definitivt är på banan:

 • Filmen ska heta ”Glass” (döpt efter Samuel L Jacksons rollfigur i ”Unbreakable”).
 • Följande skådespelare är redan signade för projektet: Jackson, Bruce Willis, James McAvoy och Anya Taylor-Joy.
 • Universal släpper filmen den 18 januari 2019.

OBS! Här följer spoilers om du inte har sett ”Split”. Men, herregud, det har du väl vid det här laget?

James McAvoy i "Split".
James McAvoy i ”Split”.

Det här är första gången som Shyamalan gör en uppföljare. Han har haft en knagglig karriär, men hämtat sig hyggligt på senaste tiden. ”Unbreakable” blev en framgång när den hade premiär och har sedan dess haft sina envisa fans som hoppats på att filmens serietidningsartade story om superhjältar i vardagen ska få en uppföljare. Överraskningen var total när ”Split” kom i vintras och den sista scenen (med Bruce Willis i en gästroll) avslöjade att handlingen var knuten till ”Unbreakable” utan att det var en uppföljare i sig.

”Glass” kommer att att knyta samman Willis, Jacksons och McAvoys karaktärer till vad Shyamalan i sina tweets kallar en ”galen serietidningsthriller”. Låt oss hålla tummarna för att han inte fuckar upp det här nu.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB