Startsida / Inlägg

Thor och Hulk slåss som gladiatorer i ny trailer

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2017-04-11 kl. 02.34.02

Äntligen är första trailern för ”Thor: Ragnarök” här. Som väntat drabbar de två vapenbröderna/jobbpolarna Thor och Hulk (Chris Hemsworth, Mark Ruffalo)  samman. Men hade du väntat dig att det skulle ske i en gladiatorarena…?

Det är lätt att undra om man inte har råkat slå på ”Guardians of the galaxy” i stället. Det spelas en gammal Led Zeppelin-låt, det är färgstarka rymdmiljöer och väldigt mycket humor. Stilen luktar gammal serietidning lång väg, och det är med mening. Kolla bara in den här loggan:

thor ragnarok

”Thor”-filmerna har blandat action och skratt förr, och kanske fungerar det även nu. För oss som inte har läst ”Planet Hulk”, serien som filmen är baserad på, framstår det som förvirrande att de två superhjältarna plötsligt måste slåss mot varandra som gladiatorer… men okej. Någons sexuella fantasi har kanske gått i uppfyllelse här?

Eftersom det bara är en teaser lär vi få veta mer om storyn i nästa trailer. Men om ”Captain America: Civil war” var en mer allvarsam superhjältefilm kan vi nog enas om att det här INTE kommer att bli något liknande.

thor ragnarok

Det här är Cate Blanchett, vilket kanske är svårt att se. Hon spelar Hela, en superskurk som gör småsmulor av Thors hammare. Piggar säkert upp, liksom Jeff Goldblum (med en vild frisyr) som livsnjutaren Grandmaster. Från de tidigare filmerna ser vi Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Idris Elba och Karl Urban. Dessutom ska Benedict Cumberbatch göra ett litet inhopp som Doctor Strange.

thor ragnarok

Stjärnspäckat så det förslår. Men mest ser jag fram emot att se Hulken in action igen.

”Thor: Ragnarök” har svensk biopremiär den 27 oktober.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB