Startsida / Inlägg

Från läkare till hämnare

av Jens Peterson
05darkland

Dar Salim spelar hjärtkirurg som snart vill orsaka smärta. Foto: Scanbox

Rate

Darkland

Regi Fenar Ahmad, med Dar Salim, Stine Fischer Christensen, Ali Sivandi.
THRILLER
En skicklig läkare som räddar liv. Men som sedan blir en hämnare som orsakar brutala skador.
Det är en intressant motsättning och starten för den här danska spänningen.
Zaid är en framgångsrik hjärtkirug som lever med sin familj i en fin våning i Köpenhamn. Hans kriminella yngre bror kommer på sent besök i ett desperat försök att låna pengar. Zaid säger nej men när brodern hittas mördad får han dåligt samvete och försöker ta reda på vad som hänt. Han besöker föräldrarna som kom till Danmark från Irak. I förorten där de bor hittar han spår till kriminella som kan ha skadat brodern.
Zaid möter våld. Och bestämmer sig för att träna upp sin tidigare skicklighet i kampsport.
Så långt är det ett intressant dilemma. Stine Fischer Christensen (”Efter bröllopet”) spelar hans oroliga hustru som undrar vad han döljer för henne. Zaid blir mer och mer hämnare, besatt av att komma åt de skyldiga när polisen verkar vara passiv i jakten på broderns mördare.
”Darkland” börjar som en trovärdig realistisk hårdkokt historia, en dansk motsvarighet till ”Snabba cash”. Men gradvis blir det som en serietidning, osannolik och överdriven action som är svår att ta på allvar.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB