Startsida / Inlägg

Sömnlös i Las Vegas

av Emma Gray Munthe
null

Sleepless Rate

Regi Baran bo Odar, med Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Scoot McNairy, Dermot Mulroney m fl

ACTIONTHRILLER Ett nattglittrande Las Vegas, ljudet av skrikande däck. Biljakt, mullrande motorer, maskerade män och en shootout med extra mycket bas. Början av ”Sleepless” ger adrenalinpåslag, men när pulsen går ner visar det sig snabbt att det handlar om en personlighetslös remake av en fransk thriller vars regissör troligen överdoserat Luc Besson under sina mest formativa år. Välkoreograferade slagsmål i storköksmiljö, jakter genom klubbar med dansande människor, strob och dålig musik. Gangsters i rum fulla av glas, krom och blått ljus.

Polisen Vincent (Jamie Foxx) stjäl 25 kilo kokain från helt fel personer, och hans son tas som gisslan till dess att det återbördas. Vincent har några timmar på sig, under vilka inget oväntat överhuvudtaget händer. Är Vincent korrupt eller undercoversnut? Kommer han att lägga om den där knivskadan helt själv med sammanbitna tänder framför spegeln? Kommer han att stå återförenad med exfru och försummad son i slutscenerna?

Nej, ”Sleepless” är ingen överraskningsfest, men man får ändå ge dem att de vid i alla fall några få tillfällen låtit saker och ting gå så topp tunnor bananas att det blir roligt.  

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB