Startsida / Inlägg

Anthony Hopkins: Jag fattar inte allt i Transformers

av Stefan Hedmark
Anthony Hopkins i "Transformers: The last knight".
Anthony Hopkins i ”Transformers: The last knight”.

Anthony Hopkins, 79, är en av de mest berömda stjärnorna som dyker upp i sommarens ”Transformers”-uppföljare, den femte filmen i serien. Men nu berättar han för magasinet Event att filmens story är allt annat än glasklar för honom.

– Be mig inte att förklara handlingen. Det är så komplicerat och där finns hela mytologin med de tidigare fyra filmerna. Jag måste erkänna att jag inte fattar allt.

Vad händer? Vem vet?
Vad händer? Vem vet?

Men han hade sin strategi klar under inspelningen.

– Allt jag vet är att jag spelar en högutbildad, excentrisk engelsk lord. Det var jätteroligt att göra filmen. Mark Wahlberg var underbar att jobba med, inspelningsplatserna var fina och jag dök upp, tog på mig kostymen, sa mina repliker och ställde inte till trubbel, säger Hopkins till Event, enligt Female First.

”Transformers: The last knight” har svensk biopremiär den 24 juni. Trailerna visar att regissören Michael Bay knappast försöker locka nya fans, men Hopkins närvaro ger lite stadga och stjärnlyster åt projektet. Stjärnan gillar att göra fläskiga blockbusters och senare i år ser vi honom även i den tredje ”Thor”-filmen.

Hopkins som Richard Nixon.
Hopkins som Richard Nixon.

I intervjun avslöjar Hopkins vilka hans favoritroller på film har varit. Det är inte ”När lammen tystnar”, som han vann en Oscar för. I stället kände han sig mer utmanad av rollerna i ”Återstoden av dagen” (1993), ”Nixon” (1995) och ”Citronträd & motorolja” (2005).

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB