Startsida / Inlägg

Första trailern för uppföljaren till Flatliners

av Stefan Hedmark

Du minns kanske thrillern ”Flatliners” som kom 1990 och fick heta ”Dödlig puls” på svenska? Det har gått 27 år men nu är det dags för en uppföljare. Här är första trailern:

Från början rapporterades det att det här skulle bli en nyinspelning av ”Dödlig puls”, men det blev en uppföljare i stället. En av stjärnorna från originalfilmen, Kiefer Sutherland, gör comeback i sin roll.

flatliners

Det är synd att inte fler av de ursprungliga skådespelarna dyker upp. ”Dödlig puls” hade förutom Sutherland trots allt namn som Julia Roberts, Kevin Bacon och Oliver Platt. Filmen var en hyfsad hit med fina 90-talsfrisyrer; själv har jag ett vagt minne av att jag gillade den.

Den nya ”Flatliners” har Ellen Page i huvudrollen. Som trailern visar har inte handlingen förändrats så mycket – det är fortfarande studenter som experimenterar med att besöka gränslandet mellan liv och död. Så småningom inser de att någonting hemskt följer med dem tillbaka till livet. Ett klassiskt skräckupplägg, som till exempel Mats Strandberg utforskar på ett underhållande sätt i sin nya bok ”Hemmet”.

flatliners

Regisserar gör en dansk bekant. Niels Arden Oplev är mest känd som mannen bakom ”Män som hatar kvinnor” (2009). I USA har han tidigare regisserat thrillern ”Dead man down” (2013) samt avsnitt av tv-serierna ”Under the dome” och ”Mr Robot”.

Storyn i ”Flatliners” må vara bekant, men vi får hoppas att han ger filmen en ruggig känsla. Filmen beräknas få svensk biopremiär den 29 september.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB