Startsida / Inlägg

Här gör Hercule Poirot comeback på bio

av Stefan Hedmark

Hercule Poirot tar steget från tv-serierna över till vita duken för första gången på flera decennier. Här är första trailern för den stjärnspäckade ”Mordet på Orientexpressen”:

Om du tillhör de två människor i världen som aldrig läst eller hört talas om Agatha Christies klassiker kan jag avslöja att det är en av deckarlegendens populäraste och bästa, ett mordmysterium som utspelas på ett tåg med ett vagn full av misstänkta, samt då mästerdetektiven Hercule Poirot som ska ta reda på vem som har varit framme med kniven.
johnny depp

Den här gången är det Kenneth Branagh som spelar Poirot och även regisserar filmen. Bland passagerarna på tåget finner vi Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Willem Dafoe, Penélope Cruz, Derek Jacobi och Daisy Ridley. Inte illa alls. Filmen går i samma tradition som en tidigare version; den hade premiär 1974 och var om möjligt ännu mer stjärnspäckad. Den gav även Ingrid Bergman en birolls-Oscar.

Det här är bara en teaser, men den sätter stämningen väl med sina vintriga, isolerade miljöer och en gammaldags ton. Samtidigt finns här hoppet om att en yngre publik också ska få smak för Christie-deckare; många andra av hennes böcker skulle kunna filmas. I Storbritannien har BBC haft framgångar på sistone med flera tv-filmatiseringar av Christies verk.

mordet på orientexpressen

”Mordet på Orientexpressen” har svensk biopremiär den 24 november. Måste säga att affischen som också har släppts nu är läcker med sin blodröda rök.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB