Startsida / Inlägg

Tondövt ögongodis

av Emma Gray Munthe
DSC_2102.NEF

Song to song Rate

Regi Terrence Malick, med Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman m fl

DRAMA Musikstaden Austin. Fyra huvudpersoner (Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman), vars förhållanden glider in och ut ur varandra, har bryggor och övergångar, som musik.  ”Song to song” följer samma struktur som Terrence Malicks senaste filmer: scener utan ordning, ett kollage av lösryckta röster, bilder och tankar. ”Knight of cups”, ”To the wonder” och ”Tree of life” har varit stämningar, betraktelser över tid, minnen, melankoli. Har gett den svindlande känslan av att vi svävar runt i rymden och larmar och gör oss till. Här får man mest känslan av pretentiös skolfilm, krånglig för krånglighetens skull och full av skådespelare som gör obekväma improvisationsövningar i perfekt grynings- och skymningsljus. Och, precis som i hans senaste är Malicks kvinnor häpnadsväckande illa skrivna. De är väsen med stora ögon, hoppar i princip i vattenpölar och blir lekfullt jagade, stoppar hela ansiktet i buketten när de får blommor, och har gubbvoyeuristiskt, lesbiskt sex. Musikstjärnor smattrar förbi utan att tillföra så värst mycket, bland andra Patti Smith, Red Hot Chili Peppers och Iggy Pop. Lykke Li syns i en mindre roll.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB