Startsida / Inlägg

Matt Damon får en smäll på truten

av Stefan Hedmark
suburbicon

Det här är Matt Damon. Han har det lite jobbigt just nu. Kolla varför i första trailern för nattsvarta komedin ”Suburbicon”:

Filmen ska visas på festivalerna i Toronto och Venedig och har namn som gör att man blir förväntansfull. Utkastet till filmen ska bröderna Coen ha skrivit någon gång på 80-talet. Först nu har det blivit något av det, med George Clooney som regissör.

Man blir lite lätt förvirrad när man ser trailern. Vad handlar det här om egentligen? Det tycks vara en komedi som gör satir av förortslivet på 50-talet. En mans fru mördas och det förändrar honom. Han kommer i lag med gangsters och till sist står hela förortsidyllen i brand. Det låter verkligen nattsvart, men Clooney och bröderna Coen (som har jobbat ihop många gånger) ser till att vi skrattar åt eländet.

Förutom Damon finns även Julianne Moore, Oscar Isaac och Josh Brolin i rollistan. De två sistnämnda har varit suveräna i två av bröderna Coens filmer under de senaste åren, ”Inside Llewyn Davis” och ”Hail, Caesar!”.

Det är oklart när ”Suburbicon” kommer till Sverige, men den har premiär i USA i oktober.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB