Startsida / Inlägg

Superhjältarnas stjärnsmäll – vem vinner?

av Stefan Hedmark

I höst är det två storfilmer som tävlar om vår uppmärksamhet. I den ena hörnan står DC med ”Justice league”. I den andra hörnan finner vi Marvel med ”Thor: Ragnarök”. Bolagen är inte så dumma att de låter båda filmerna gå upp mot varandra på bio. En sådan kraftmätning vinner ingen på.

Men vilken film ser vi mest fram emot? Under helgens stora seriemässa Comic-Con i San Diego släpptes nya trailers för båda filmerna. Du ser dem här:

Det är tydligt att Wonder Woman och Batman tar för sig mest i nya ”Justice league”-trailern; den förstnämnde har ju haft en mycket fin sommar i sin egen, framgångsrika film. Under mässan i San Diego gjorde även Ben Affleck klart att han älskar att spela Batman, ett sätt att bemöta ryktena om att Warner vill dumpa honom.

En hel del humor i den trailern. Men det där är något som Marvel alltid hanterat bättre. I nya trailern för ”Thor: Ragnarök” går tankarna till ”Guardians of the galaxy”. Samma känsla av frifräsande och färgstark serietidningsestetik där vi inte ska ta saker och ting på alltför stort allvar. Thor och Hulk drabbar samman, men byter även roliga repliker med varandra.

Väldigt mycket dunder och brak i båda förhandstittarna. Mest sugen är jag ändå på ”Thor: Ragnarök”. Vilken trailer föredrar ni?

”Thor: Ragnarök” har svensk biopremiär den 27 oktober, ”Justice league” den 17 november.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB