Startsida / Inlägg

Tarantino gör film om berömt sektmord

av Stefan Hedmark
tarantino
Foto: AP

Quentin Tarantino planerar att göra en film om Manson-morden, enligt The Hollywood Reporter. Ett manus finns och diskussioner har inletts med stora filmstjärnor – Brad Pitt (som gjorde ”Inglourious basterds” 2009 med regissören) och Jennifer Lawrence. Planen är att börja filma nästa sommar.

Sharon Tate.
Sharon Tate.

Manuset ska fokusera på Sharon Tate, enligt Hollywood Reporter. Hon var höggravid hustru till regilegendaren Roman Polanski och ett av de sammanlagt nio mordoffer som sektledaren Charles Manson dömdes för 1971.

Fallet väckte stor uppmärksamhet och Manson dömdes till döden. När Kalifornien avskaffade dödsstraffet omvandlades hans dom till livstids fängelse. Den nu 82-årige Manson sitter fortfarande inspärrad och lär aldrig komma ut levande.

Så här rapporterade Aftonbladet om mordet 1969.
Så här rapporterade Aftonbladet om mordet 1969.

Det är lätt att bli lite kluven till det här projektet. Det är första gången som Tarantino tar sig an en verklighetsbaserad historia. Hans våldsamma, färgstarka stil, full av smarta blinkningar till popkultur, har lyft alla hans filmer – även då han skildrat så motbjudande figurer som nazister och slavägare.

På pappret låter det kanske rätt med en 70-talsdoftande Tarantinorulle om sekter, hippies och blodspillan… men mordet på Tate och de andra var en gruvlig, tragisk historia där det fortfarande finns levande anhöriga.

Kanske hanteras morden på ett respektfullt sätt av Tarantino. Men journalisten Josh Dickey argumenterar väl på sajten Mashable varför han tycker att det här är en rent ut sagt ”äcklig” idé – hur mycket han än respekterar Tarantino som filmskapare. Läs hans kolumn här.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB