Startsida / Inlägg

Fånig Frankrikehyllning

av Jens Peterson
18paris

Diane Lane fotograferar vinglas och okarismatisk Arnaud Viard. Foto: UIP

Rate

Paris can wait

Regi Eleanor Coppola, med Diane Lane, Arnaud Viard, Alec Baldwin.
KOMEDI
Amerikansk medelålders kvinna utsätts för en inbilsk fransman som pladdrar klyschor om hur särskilt fransmän uppskattar mat och vin. Blommor luktar mer i Frankrike! Diane Lane har tidigare spelat stressad amerikanska som faller för en romantiserad bild av Italien i ”Under Toscanas sol”. Här åker hon bil från Cannes mot Paris med en kollega till maken (Alec Baldwin), en amerikansk filmproducent som ägnar sig mest åt jobbet vilka övertydligt visas i inledningen. Mobilprat!
Filmen är svagt och klyschigt berättad. Trådar tappas bort. Närbilder på vin som hälls upp i glas. Gång på gång på gång. Blommande lavendelfält vilket får kvinnan från Kalifornien att utbrista i förtjusta rop. Som om de inte har blommande lavendel i Kalifornien.
Paret turistar vid romerska fornlämningar och pittoreska byar. Kör i mysig gammaldags sportbil.
Mest är det mat förstås. Fransmannen, och de som gjort filmen, lever kvar i tron att det franska köket är bättre än andra länders. I verklighetens Frankrike är det svårt att hitta prisvärda måltider, men här försöker de sälja in varumärket med tjatigt många närbilder på rätter.
Ett tafatt försök till turistpropaganda som får motsatt effekt. Paris får sannerligen vänta.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB