Startsida / Inlägg

Obehaglig spansk jakt på seriemördare

av Jens Peterson
18apostel

Två omaka poliser jobbar tillsammans i Madrid i ”Dödens apostel”. Foto: Njutafilm.

Rate

Dödens apostel
Regi Rodrigo Sorogoyen, med Antonio De La Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira.
THRILLER Många obehagliga bilder i den här spanska polisspänningen kring en seriemördare i Madrid. Pensionerade kvinnor, ofta änkor, våldtas och mördas brutalt. Kameran följer närgånget obduktioner, brottsplatsundersökningar och våldsamma attacker.
Men till största delen handlar det om poliserna. En omaka duo. Först möter vi Javier Alfaro (Roberto Alamo), en otrevlig mordutredare med så häftigt humör att han misshandlar även sina kolleger. Hans partner Luis Velarde (Antonio De La Torre) har problem med att han stammar och med kvinnor. Velarde är den briljante försynte utredaren, som tidigt påstår att det måste vara en seriemördare de söker.
Mycket tid ägnas åt de två polisernas privatliv, där det också finns stor dramatik och våldsamma inslag.
I mycket är det en annorlunda polisvärld mot den vi är vana vid från brittiska och amerikanska berättelser, och det gör spanska ”Dödens apostel” sevärd. Men när intrigen zoomar in på seriemördaren och hans historia liknar den många andra. Skruvat manus, chockerande våld, deprimerande mörker.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB