Startsida / Inlägg

Första trailern för ny Motorsågsmassaker

av Stefan Hedmark
Gunnar Hansen i den första "Motorsågsmassakern" (1974).
Gunnar Hansen i den första ”Motorsågsmassakern” (1974).

Vi har fått en paus i några år, men nu är det dags att återigen förfasas över en av filmhistoriens största skräckikoner – Leatherface i ”Motorsågsmassakern”. Här är första trailern för ”Leatherface”, en film som berättar hur det kom sig att han blev en skräckfigur:

Det är ju inte första gången vi får en sådan här ursprungsberättelse serverad – det har förklarats några gånger förr varför Jason i ”Fredagen den 13”-filmerna, Michael Myers i ”Halloween”-filmerna och Freddy Krueger i ”Terror på Elm Street”-filmerna blev som de är.

Faktum är att även ”Motorsågsmassakern”-filmerna fick sig en så kallad ”prequel” 2006 i form av den rätt usla ”The Texas chainsaw massacre: The beginning”.

Leatherface

Men det räckte tydligen inte. Nu är det dags igen. Trailern för ”Leatherface” knyter klokt nog an till den första ”Motorsågsmassakern” och har samma lantliga stämning. I rollistan ser vi Stephen Dorff och Lili Taylor; regisserar gör den franska skräckduon Julien Maury och Alexandre Bustillo.

Det ser rysligt ut, som bilden här ovan där ett avhugget kohuvud plötsligt dyker upp. Men det är ju sammantaget mer än lovligt bekant. Det krävs mer än vad vi ser i den här trailern för att få en att bli upphetsad över fler motorsågsmassakrer.

”Leatherface” får amerikansk biopremiär i oktober; det är oklart när och hur filmen når Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB