Startsida / Inlägg

Poetiskt om katter i Istanbul

av Jens Peterson
04kedi Rate

Kedi

Regi Ceyda Torun, med katter och kattälskare i Istanbul.
DOKUMENTÄR
Filosofisk betraktelse över katter i Istanbuld och människorna som ger dem mat. Det handlar mest om katter som inte är tama, men som ändå återvänder till samma platser för att få mat. Ofta till restauranger eller fiskhandlare som delar med sig till djuren. Människor berättar om varför de tar sig an katterna och beskriver deras personligheter. Och därmed sig själva. Filmen har gott om vackra bilder från olika delar av den turkiska storstaden, och flyttar sig från katt till katt, från kattvän till kattvän. Banala iakttagelser blandas med mer litterära kärleksförklaringar. Ofta rör sig kameran på kattens höjd över marken. Filmen är mest sevärd för filmklubbar som gillar lugnt berättande och folk som är särskilt förtjusta i att titta på katter av olika sort.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB