Startsida / Inlägg

Bilar som människor

av Jens Peterson
OFF TO THE RACES — Disney•Pixar’s “Cars 3” is teaming up with NASCAR this year as crowd favorite Lightning McQueen (voice of Owen Wilson) prepares to return to the big screen June 16, 2017, alongside elite trainer Cruz Ramirez (voice of Cristela Alonzo). Details about the season-long collaboration, which marks the biggest between the “Cars” franchise and NASCAR, were shared today (Feb. 23, 2017) in Daytona Beach, Fla., ahead of this weekend’s 59th annual Daytona 500—for which Wilson will serve as grand marshal. © 2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
Blixten McQueen får ny tränare. Foto: Disney
Rate

Bilar 3

Regi Brian Fee, med Martin Stenmarck, Mikaela Ardai Jennefors, Gustav Levin, Jan Modin, Babben Larsson.
ANIMERAT Som alla Pixars filmer är det mycket proffsigt och snyggt. Men de här bilfilmerna är tunnare än ”Toy story” eller ”Hitta Nemo/Doris”. Tredje filmen är fantasilös.
Ettan följde Blixten McQueen, en självupptagen racerbil som fick lära sig ödmjukhet genom att leva i en småstad. I tvåan for de jorden runt via hans naive bästis Bärgarn i en spionhärva. Till nya filmen har de tänkt ut – biltävlingar.
Bilxten McQueen tävlar. Det kommer yngre och snbbare utmanare. Ska han lägga av och pensionera sig? Efter en skada går Blixten in i hårdträning via ett nytt stall med hjälp av den peppande gula bilen Cruz Ramirez.
Efter ett tag handlar det lika mycket om henne. Cruz är tränare men har själv drömt om att tävla som ung. Kan Blixten stötta andra också?
Eftersom de här bilarna egentligen är människor så handlar det mest om deras inre. Om känslor. Om vilja. Motorerna går tydligen fortare om bilen har gott självförtroende.
En del pratiga scener där mognare tittare kan nicka till och de yngre bli rastlösa. Men snart brummar det loss i spektakulära animerade sekvenser. Biltävlingar som går runt och runt och runt för att komma tillbaka där de startade. En passande bana för ett vinnande varumärke.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB