Startsida / Inlägg

Fransk gubbröra

av Emma Gray Munthe

orphan_01_1-h_2016

Fragment av en kvinna Rate

Regi Arnaud des Pallières, med Adèle Exarchopoulos, Adèle Haenel, Gemma Arterton m fl

DRAMA En liten flicka som leker kurragömma på en bilskrot, en trasig 14-tonåring som smiter hemifrån och har sex med (betydligt äldre) män om kvällarna, en ung kvinna som flyttar till Paris och svarar på en annons där en (betydligt äldre) man vill ”adoptera en ung kvinna” och sedan blir örfilad för att hon tror att han vill ligga med henne, men sedan ligger han med henne ändå och gör henne till medbrottsling och kurir på en travbana. Till sist, en lärarinna vars förflutna (bestående av en vacker, lesbisk, kriminell kvinna) kommer i fatt henne. Kiki, Karine, Sandra och Renée.

Lösryckta fragment ur dessa fyra tragiska kvinnoliv, nakna bröst i olika åldrar, putande, öppna munnar och kvinnor som i princip bara har sex för vinnings skull eller för att de har själsliga hål att fylla. En kamera som ogenerat glider upp och ner över en tonårskropp för att visa alla hemska blåmärken. ”Fragment av en kvinna” är, för att uttrycka det milt, farbroderligt fransk å det grövsta. Därutöver, fragmentarisk på gränsen till obegriplig. Man väntar merparten av filmen på en poäng med all denna tragik, och på en nyckel som ska få bitarna att gå ihop, men när nyckeln väl kommer känns det lika ansträngt som för sent.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB