Startsida / Inlägg

Här avslöjar hon skräcknyheten fansen har väntat på

av Stefan Hedmark

I går kväll berättade Jamie Lee Curtis på Twitter att hon är redo för en ny ”Halloween”, som ska bli den sista i serien. Det sistnämnda ska vi inte bry oss alltför mycket om, det har man sagt förr. Men jag gillar verkligen hur Curtis och filmskaparna lanserar nyheten:

Det är alltså samma typ av kläder som Curtis bar i den första ”Alla helgons blodiga natt” 1978 och det är en läckert arrangerad bild. Nostalgin har ett tydligt budskap. 40-årsjubileet av filmen ska hyllas med en ny rulle som är trogen originalet. Ingen av de tidigare uppföljarna eller nyinspelningarna har lyckats spela i samma liga. Nu håller vi tummarna.

Inblandade i det här projektet är John Carpenter, som gjorde första ”Halloween”, samt David Gordon Green och Danny McBride. De två sistnämnda har en del tramsiga komedier (samt några seriösare filmer) bakom sig, men de lyckades imponera på Carpenter med sin idé för en ny film i serien.

Hoppas de satsar på rejält kalla kårar.

Jamie Lee Curtis kommer alltid att vara en ”scream queen” i våra hjärtan. Några av hennes tidigare möten med Michael Myers:

Jamie-Lee-Curtis

Som tonåring i ”Alla helgons blodiga natt” (1978).

h20-0

Som vuxen i den ”Scream”-inspirerade ”Alla helgons blodiga natt – 20 år senare” (1998).

halloweenresurrection

Och så var det ”Halloween: Resurrection” (2002). Det var senaste gången Curtis slogs mot Myers. Också den senaste gången det sades att det här är sista ”Halloween”.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB