Startsida / Inlägg

Är Liam Neeson för gammal för action?

av Stefan Hedmark
neeson

Liam Neeson är tillbaka med en ny actionthriller. Förbered dig på att möta… PENDLAREN! Här är en första teasertrailer:

Har en känsla av att ”The commuter” kommer att behålla sin ursprungstitel i Sverige… ”The accountant” med Ben Affleck blev ju trots allt inte ”Revisorn”. Under ett besök på Torontos filmfestival nyligen sa Neeson att han inte tänker göra fler actionfilmer för att han är ”sixty-fucking-five years old”. Vi får väl se hur det blir med det; han ser ju ut att vara i fin form i den här filmen.

”The commuter” är gjord av Jaume Collet-Serra, som senast hade en monsterhit med hajfilmen ”The shallows” och tidigare har gjort ”Non-stop” med Neeson. Då befann actionstjärnan sig på ett flygplan, nu är det ett pendlartåg. Det är alltid spännande med isolerade miljöer i actionfilmer. Den här doftar lite ”Främlingar på tåg” (1951), Hitchcock-filmen där två män kommer överens om att ”byta” mord med varandra. Här är det i stället Vera Farmiga som kommer med ett märkligt förslag till Neeson.

Vad säger ni, är det dags för Neeson att pensionera sig som actionstjärna? Eller vill vi se mer?

Det är oklart när ”The commuter” får svensk biopremiär, men i USA sker det den 12 januari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB