Startsida / Inlägg

Nya, snygga trailern till ”Mordet på Orientexpressen”

av Sylvia Balac

Kenneth Branaghs stjärnspäckade nyinspelning av Agatha Christies ”Mordet på Orientexpressen” ser onekligen läcker ut i den officiella trailern. Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp och Penelope Cruz har alla roller i den klassiska mordhistorien. Men för min del är det ännu roligare att se en av mina favoritskådisar, Olivia Colman (”Broadchurch”, ”The lobster”, ”Peep show” m fl) i en av rollerna.

En invändning har jag dock mot denna till synes mycket välgjorda och maffiga version, och det är regissören Branagh själv som mästerdetektiven Hercule Poirot. Den mustaschprydde belgaren kändes som en mossig karikatyr redan i David Suchets skepnad i tv-serien. Och visserligen redan i Christies böcker. Ändå kryper det i kroppen när urbrittiske Branagh pratar med fransk brytning.

”Mordet på Orientexpressen” har svensk premiär 24 november.

Murder on the Orient Express (2017) Kenneth Branagh
Kenneth Branagh som Hercule Poirot.
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB