Startsida / Inlägg

Isle of dogs – ett måste för hundälskare

av Stefan Hedmark

Wes Anderson är tillbaka med en ny film för första gången på flera år – och den här trailern utlovar en slags cool sötchock i form av jyckar på äventyr:

Senast gjorde Anderson den lysande ”Grand Budapest hotel” (2014), men nu är det alltså animerat som gäller. Det finns ingen större anledning att höja på ögonbrynen – Wes Anderson gjorde ju även den animerade ”Den fantastiska räven” (2009). Nu är det alltså djur med högst mänskliga drag i huvudrollerna igen, en grupp hundar i Japan som har förpassats till en ö, men får besök av en pojke som letar efter sin hund. Sökandet blir ett äventyr tillsammans med invånarna på Isle of dogs.

Regissören har samlat ihop ett gäng mycket bekanta stjärnor för rösterna: Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton, Liev Schreiber, Edward Norton, Greta Gerwig, Bill Murray, Frances McDormand, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, med flera.

Det ser lovande ut, något helt annat än de vanliga animerade filmer vi ser på bio. Anderson har tidigare sagt att han bland annat inspirerats av Akira Kurosawa.

”Isle of dogs” får biopremiär i USA i mars, men det är inte klart när filmen kommer till Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB