Startsida / Inlägg

På rymmen i New York

av Emma Gray Munthe
Good_time

Good time Rate

Regi Benny Safdie, Josh Safdie, med Robert Pattinson, Benny Safdie, Taliah Webster, Buddy Duress, Barkhad Abdi m fl

THRILLER/DRAMA Två bröder, ett rån som går snett. Den utvecklingsstörde Nick (spelad av filmens ena regissör, Benny Safdie) åker fast, Connie (Robert Pattinson) kommer undan – och måste snabbt skaffa fram 10 000 dollar för att få ut sin bror. Lite för snabbtänkt och fullständigt utan samvete drar han under ett intensivt dygn fram genom New York som ett svart hål som sväljer allt och alla som kommer i hans väg.

Regissörsbröderna Safdies filmer brukar befolkas av människor som virvlar runt i malström av dåliga beslut, människor utan någon egentlig chans men med drömmar som måste finansieras. Så också här, i en värld där Michael Mann och skitig amerikansk 70-talsfilm möts. Daniel Lopatins intensivt drivande musik – årets soundtrack! – låter Tangerine Dream och rosa neon, medan filmen mestadels utspelar sig i kallt, grått dagsljus och skenet av lysrör, trafikljus och McDonald’s-skyltar. Cannes-tävlaren ”Good time” är en småfifflartragedi där allt så småningom blir så absurt kaosartat att det åtminstone en liten stund girar av åt ”Baksmällan”-hållet, för att sedan sluta någon helt annanstans. När så mycket amerikansk independentfilm fortfarande kladdar runt i ett träsk av lagom dysfunktionellt knas är det skönt att det då och då dyker upp filmer som ”Good time”.   

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB