Startsida / Inlägg

Plastgubbar med hjärta

av Jens Peterson
lnj_trlr1_njg210_scp_txt_e05c01_bt1886_012317.0000755 Rate

The Lego Ninjago movie

Regi Charlie Bean/Paul Fisher/Bob Logan, med Jackie Chan och svenska röster.
ANIMERAT
Det inleds med levande skådespelare i en mystisk butik där ägaren Jackie Chan pratar svenska och inleder berättelsen om ninjorna för en storögd pojke. Där finns också en katt (riktig, inte av Lego) som får en viktig roll i historien.
Storstaden Ninjago attackeras dagligen av den onde skurken Garmadon. Detta är en plåga för alla och mest för 16-årige Lloyd som är son till Garmadon och mobbas i skolan. Hans enda tröst är att han och några skolkamrater i hemlighet är de ninjor som varje gång räddar Ninjago från Garmadon.
Men han vill ha bekräftelse från pappa.
Det är ena tråden i filmen som växlar mellan känslosamt drama kring föräldrar-barn och bullrande actionsekvenser. Bäst är filmen när den är rolig, och fyndigt använder Legovärldens alla visuella grepp och lustigheter. På det sättet liknar den de tidigare påkostade spelfilmerna byggda på de här klossarna.
Det är en lekfull fantasi, men som så många andra filmer riktade mot unga finns det gott om uppfostran och budskap i botten. Alla kan lyckas om de anstränger sig. Kraften finns inuti dig själv. Även de som verkar vara monster kan bli goda om de behandlas rätt.
Allt må vara av plast, men de försöker ändå pussla ihop någon sorts hjärta av bitarna.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB