Startsida / Inlägg

Justin Timberlake får Kate Winslet att tappa det

av Stefan Hedmark
wonderwheel

Det är den tiden på året då det närmar sig en ny Woody Allen. Något som sannolikt får alla yngre att rycka på axlarna och alla äldre att våga leka med tanken ”blir det här en av hans bra?”. Ta en titt på första trailern för ”Wonder wheel” och döm själva:

Filmen utspelar sig i Brooklyn på 50-talet, i skuggan av Coney Islands nöjesfält. Kate Winslet spelar Ginny som är gift med en man som sköter karusellerna. När hans dotter en dag dyker upp råkar båda kvinnorna falla för en yngre, snygg livvakt – vilket leder till att Ginny börjar tappa det.

Det låter lite som att det kan bli en film i stil med ”Blue Jasmine” (2013), men att Allen låter storyn utspelas på 50-talet ger honom också en chans att bli hemstadsnostalgisk, vilket han brukar vara bra på. Han har förstklassig hjälp av den legendariske filmfotografen Vittorio Storaro som garanterat kommer att göra ”Wonder wheel” till en fröjd att titta på. Om inte annat.

wonderwheel

I rollistan ser vi även James Belushi (som Winslets man), Justin Timberlake (som livvakten) och Juno Temple (som dottern). Lite maffia blir det i filmen också; fans av ”Sopranos” kan notera med njutning att gangsterfilmsveteranerna Tony Sirico och Steve Schirripa har små roller.

Svensk biopremiär blir det den 22 december.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB