Startsida / Inlägg

Ny rivig trailer för Black panther

av Stefan Hedmark
blackpanther

Så var det dags för en trailer med lite mer… klös. Idag fick vi en ny titt på ett av nästa års stora Marveläventyr, ”Black panther”, och det ser inte alls ut som en kattastrof:

Vi träffade Black panther redan i ”Captain America: Civil war” (2016) och den här filmen fortsätter efter de händelserna. Kung T’Challa (Chadwick Boseman) reser till sitt hemland igen där han stöter på trubbel, inte minst i form av vapenhandlaren Ulysses Klaue (Andy Serkis), som vi senast såg i ”Avengers: Age of Ultron” (2015).

Den som tycker att Marvelfilmerna har varit lite för vita belönas rejält här, med en film som utspelas i Afrika och är regisserad av en man (Ryan Coogler) vars tidigare verk handlar om afroamerikaners vardag i USA. Trailern är det rejäl fart i, med läckert ackompanjemang musikmässigt av bland annat Vince Staples ”Bagbak”.

blackpanther

Nya ”Thor” ser ut som en lekfull 80-talskaramell. Men det här liknar mer ett drömskt besök till en annan tid och plats som förenar djungelvapen med futuristiska rymdskepp. Det är ändå det som är en enorm styrka för Marvel – förmågan att låta varje film åtminstone försöka hitta sin egen ton och attityd.

I rollistan ser vi även Cooglers kompanjon från ”Creed”, Michael B Jordan, samt Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Angela Bassett och Forest Whitaker.

”Black panther” har svensk biopremiär den 14 februari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB