Startsida / Inlägg

Superhjältar? Nej, tonårsskräck

av Stefan Hedmark
thenewmutants

”Game of thrones” är slut och det dröjer innan vi får se Arya (Maisie Williams) in action igen. Men det kanske funkar att få se skådespelaren som mutant? Här är första trailern för ”X-men: The new mutants”:

Visst, det kanske känns som att vi har tröttnat på alla ”X-men”-filmer (det är inte ens första gången jag skriver den meningen på bloggen), men de fortsätter ändå komma i strid ström – och är ofta bättre än vad man förväntar sig. Med ”The new mutants” försöker Marvel nå en yngre publik. Filmen är en spinoff och utspelar sig på en hemlig anläggning där en grupp unga mutanter har samlats och möter oanade fasor.

thenewmutants

För fasligt blir det. Faktum är att trailern ser mer ut som en skräckfilm än något annat, vilket kanske förstärks av att en annan av skådespelarna är Anya Taylor-Joy som slog igenom i suveräna skräckisen ”The witch” häromåret. Superkrafter används för mörka och rysliga ting.

Regissör är Josh Boone och det är inte ett överraskande val, om det nu är tonåringar man vill nå. Han gjorde nämligen succén ”Förr eller senare exploderar jag” (2014). Han är också påtänkt som regissör för en ny version av Stephen Kings ”Pestens tid”.

”The new mutants” är som sagt en spin-off, men det sägs att James McAvoy kommer att dyka upp som Professor X, för att säkra kopplingen till de vanliga ”X-men”-filmerna.

Filmen har svensk biopremiär den 13 april.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB