Startsida / Inlägg

Spökhus får dig att gå vilse i ny skräcktrailer

av Stefan Hedmark
winchester

”Poltergeist” skrämde slag på oss på 80-talet. Nu är det dags för en ny film som bjuder på ett rejält hemsökt hus. Här är första trailern för skräckfilmen ”Winchester”:

Tro det eller ej, men den här spökhistorien är verklighetsbaserad. Helen Mirren spelar Sarah Winchester, en förmögen kvinna som ägde hälften av det framgångsrika vapenföretaget Winchester. Hon spenderade sina pengar på ett enormt hus i Kalifornien som befann sig under ständig byggnation under 38 år. Sarah var övertygad om att hon levde med en förbannelse och att det enda som skulle hjälpa henne var att fortsätta bygga på det där huset.

Det verkliga Winchester Mystery House. Foto: Library of Congress
Det verkliga Winchester Mystery House. Foto: Library of Congress

Huset kallas idag Winchester Mystery House och finns att besöka i San Jose, Kalifornien. Det är en märklig skapelse med alla sina tillbyggnader och skumma inslag som en trappa som inte leder någonstans, dörrar som bara leder in i en vägg, osv. Det sägs att tjänstefolket använde sig av en karta för att kunna hitta i huset.

Vad sägs om trailern? Där finns några chocker, men framför allt en udda, kuslig stämning. Filmen är regisserad av bröderna Spierig, som tidigare har gjort vampyrfilmen ”Daybreakers” och den bioaktuella ”Jigsaw”. I rollistan ser vi förutom Mirren även Jason Clarke.

Det är oklart när ”Winchester” får svensk biopremiär, men i USA och Storbritannien sker det i februari-mars.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB