Startsida / Inlägg

Chris Hemsworth slåss mot talibaner – till häst

av Stefan Hedmark

Nyss såg vi honom slåss mot Hulken i en arena. Snart är Chris Hemsworth redo att fightas mot talibaner. Och det till häst. Här är en ny trailer för krigsfilmen ”12 strong”:

Filmen är verklighetsbaserad och handlar om ett team soldater som skickades i all hemlighet till Afganistan efter terrorattackerna den 11 september 2001 för att samordna med lokala stammar i landet inför det kommande kriget mot talibanerna. CIA var inblandat och den militära insatsen var okonventionell. Som vi ser i trailern spelade hästar en stor roll.

12 strong

Den här historien har berättats i en bok av journalisten Doug Stanton, men de rollfigurer som dyker upp i filmen är fiktiva. Förutom Hemsworth ser vi även bland andra Michael Shannon och Michael Peña. Dock inte Mark Wahlberg, även om filmen i sig ser precis ut som den typen av flaggviftande actionspektakel som har blivit hans grej.

En del intressanta namn bakom kameran: Ted Tally, som skrev ”När lammen tystnar” (1991), är en av manusförfattarna. Och filmen är regisserad av en dansk, Nicolai Fuglsig, som är en före detta krigsjournalist som blev dokumentärfilmare och nu alltså har tagit sig an en film med skådespelare. Man kan inte låta bli att undra om den rätt konventionella trailern är representativ för filmen, eller om den har blivit ”hollywoodifierad”…

Det är oklart när ”12 strong” kommer till Sverige, men i USA har den premiär den 19 januari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB