Startsida / Inlägg

Mindhunter-mördaren klar för nya Millenniumfilmen

av Stefan Hedmark
Cameron Britton i "Mindhunter". Foto: Netflix
Cameron Britton i ”Mindhunter”. Foto: Netflix

Nästa månad ska inspelningarna av den nya ”Millennium”-filmen börja i Stockholm och Berlin, enligt Variety. Nu är det även klart att rollistan förstärks med skådespelaren Cameron Britton som fick ett fint genombrott i höstas i den spännande thrillerserien ”Mindhunter”.

Där spelade han den verklige seriemördaren Edmund Kemper, en storvuxen men mild figur som inte skulle skrämma någon, om man inte visste vilka fruktansvärda brott han begått. I ”The girl in the spider’s web” (den svenska boken hette ”Det som inte dödar oss”) ska Britton spela en dataexpert som Lisbeth Salander tar hjälp av.

clairefoy
Claire Foy. Foto: AP

”The girl in the spider’s web” regisseras av Fede Alvarez och som tidigare rapporterat är det ”The crown”-stjärnan Claire Foy som spelar Salander. I rollen som hennes tvillingsyster Camilla ser vi Sylvia Hoeks. Claes Bang, som hade huvudrollen i ”The square”, spelar en skurk.

Filmen beräknas få premiär nästa oktober.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB