Startsida / Inlägg

The shining får uppföljare

av Stefan Hedmark

Stanley Kubricks skräckfilm ”The shining” (1980) är en svårslagbar klassiker. Nu planeras en uppföljare som ska baseras på Stephen Kings bok ”Doktor sömn” (2013). Det skriver Deadline. Uppdraget att göra boken rättvisa har gått till regissören Mike Flanagan som senast regisserade en annan Stephen King-film, ”Gerald’s game” (som finns på Netflix).

I ”Doktor sömn” får vi veta vad som hände med familjen som plågades av spöken på Overlook hotel. Lille Danny, som har speciella krafter, är nu en vuxen man som har följt i sin fars fotspår och har problem med ilska och alkoholism. Nu får han kontakt med en ung flicka som har liknande krafter…

Jack Nicholson i "The shining".
Jack Nicholson i ”The shining”.

Flanagan har gjort spännande skräckfilmer förr och känns som rätt person för ”Doktor sömn”. Det vore roligt om han inte bara respekterar Kings version utan har som ambition att skapa en riktigt läcker skräckfilm på samma sätt som Kubrick gjorde. King var aldrig nöjd med ”The shining” på grund av ändringarna som Kubrick gjorde… men det viktigaste är att Flanagan skrämmer skiten ur oss.

Nu peppar vi genom att se om en av ”The shinings” bästa scener här ovan. Kom och lek, Danny!

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB