Startsida / Inlägg

Banal och långtråkig såpa i lyxiga kläder

av Jens Peterson
Fifty Shades Freed

Vart är vi på väg? Tydligt berättande i ”Fifty shades freed”. Foto: UIP

[ab_ate score=”r2″/]

Fifty shades freed

Regi James Foley, med Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Marcia Gay Harden.
THRILLER
Film nummer tre, efter E L James plågsamma romaner om tonåringen Anastasia som förförs av ruskigt rike Christian Grey. I första filmen ville han få henne att skriva kontrakt på att bli hans sexslav som han fick smiska och piska. Slutade med att hon flydde. I tvåan blev de ett par igen, men förhållandet stördes av två av hans tidigare partners.
Där berättade Grey för Anastasia att han är sadist eftersom han växte upp med en knarkande prostituerad mamma innan han blev adopterad.
Nya filmen inleds med bröllop och ett klyschigt romantiskt montage i Paris. Mycket av filmen går ut på att visa lyxbilar och lyxhus och lyxshopping. När det ska inredas pratas det om miljön och ekologi, men de här rika klippdockorna verkar inte fundera på klimatet med privata jet och bränsleslukande bilar.
Spänningen är skriven som en deckare för barn. Ett nytt varv på intrigen i förra filmen. Christan Grey är fortsatt dominant och obehagligt kontrollerande, svartsjuk och misstänksam. Ogillar att Ana jobbar. Han blir hysterisk över en epostadress och vill förbjuda hustrun att sola topless på en fransk strand.
Vilket känns hyckleri med tanke på hur ofta kameran visar Dakota Johnsons bara bröst i alla sexscener.
En gammaldags banal såpa, långtråkigt berättad.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB