Startsida / Inlägg

Sara Lidmans ord ger känsla åt dokumentär

av Jens Peterson
sara lidman, fšrfattare sverige
Sara Lidman skriver på 1960-talet.
Rate

Livets pris

Regi Åsa Faringer, med Per Wästberg, Ulla Danielsson, Lisbeth Danielsson.
DOKUMENTÄR
Filmen bygger på Sara Lidmans brev och dagböcker, och regissören Åsa Faringer läser själv högt medan de handskrivna textraderna förstoras i bild. Det utspelas åren 1960 och 1961 när den svenska författaren reser till Sydafrika. Hennes reaktioner på apartheid och ett par känslostarka möten med män. Först en läkare hon beundrar på landsorten, men vars åsikter hon blir besviken på. Sara Lidman greps senare av polis för sitt förhållande med den svarte aktivisten Peter Nthite, i ett triangeldrama. Sex mellan människor med olika hudfärg var omoraliskt enligt sydafrikansk lag. Hennes syster och systerdotter berättar minnen, plus författaren Per Wästberg. Sara Lidmans ord är till sist det som griper mest i filmen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB