Startsida / Inlägg

Arnold: ”Kriget börjar igen i Conan”

av Joni Nykänen

CROM!
Nu avslöjar Arnold Schwarzenegger nya detaljer om kommande ”Conan”.
– Hemska och otroliga saker händer i riket, säger han, enligt Slash Film.

I slutet av ”Conan barbaren” får man se en äldre Conan som sitter på en tron. I framåtblicken får man berättat för sig att att Conan har blivit en mäktig kung, ”but that is another story”.
Som liten kille i västmanländska Skinnskatteberg drömde jag mig bort till det som komma skall. Det tog ju några år.

legend-of-conan

Nu börjar denna ”another story” hitta sin form. Arnold Schwarzenegger har under pressmöten för ”Terminator: genisys” sagt: ”Jag hoppas vi gör en till. Jag gillade idén om att Conan har varit kung under en lång tid, och sen kastade bort allt för att pensionera för att därefter ge sig av till bergen. Det tilltalade mig. Sen blir han ombedd att återvända eftersom hemska och otroliga saker händer i riket. Så det är där kriget börjar igen”, säger han.

”Lättsam Conan?! CROM! Nej”
Det verkar som att de siktar in sig på en film som har samma ton som John Milius film från 1982.
”En lättsam Conan?! CROM! Nej. Vår ton är en logisk förlängning av rollfiguren som etablerades 1982, men 30 år senare. När vi möter honom igen har Conan varit många olika saker under sin livstid. En tjuv, en krigare, en pirat, en legend – och är nu en äldre man. Tänk dig ”De skoningslösa” med en svärdsvingande barbar”, säger manusförfattaren och producenten Chris Morgan.

Manuset jobbas på och Schwarzenegger verkar taggad. Så efter ”Genisys” kanske det är Conans tur. I och för sig vill Arnie även göra ”Triplets”. Flera uppföljare på gång för honom, med andra ord. Men han behöver väl det för att ha en chans att bli herre på täppan igen.
Själv ser jag väldigt mycket fram emot ”The legend of Conan”, och kul att svenska producenten Fredrik Malmberg är en av hjärnorna bakom projektet. Synd att de inte lyckades så bra med Jason Momoa-versionen från 2011.

När jag pratade med Malmberg i samband med att Momoa-filmen skulle komma. Då var det tydligt att han drömde om en Schwarzenegger-uppföljare.
– Nog ska vi få med honom i framtiden, sa Malmberg då. Och han ser ut att ha lyckats.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB