Startsida / Inlägg

Kultfilmen som förtjänar nytt liv

av Joni Nykänen

”Big trouble in little China” är lika galen som den är underhållande.
Och jag blev förvånad när jag hörde nyheten att Dwayne ”The Rock” Johnson vill att den ska få en nyversion. 
– Ifall vi omger oss med rätt personer kan det bli bra, säger Johnson till amerikanska EW.

bigtroubleJag noterade att många fans genast började såga idén. Dwayne Johnson som ”Jack Burton”, alltså rollfiguren Kurt Russell spelade. Hur skulle det någonsin kunna fungera?
När Johnson märkte av fansens reaktioner förklarade han sin kärlek till originalfilmen och sa vid det tillfället att han ville involvera Carpenter.
Men inte ens originalregissören John Carpenter verkar eld och lågor över en ny film.
– Jag är ambivalent om en remake. Samtidigt handlar det lite om hur mycket de vill betala mig, säger Carpenter till sajten Speakeasy.
– Det skulle vara svårt om inte omöjligt att ersätta Kurt Russell som Jack Burton. Men Johnson har en komisk touch i sina rolltolkningar, så kanske, fortsätter Carpenter.
Johnson har sagt att ifall manuset som Ashley Miller och Zack Stentz börjar stinka så överger de projektet.

Färgstarka rollfigurer
”Big trouble in little China” är en film som jag alltid har tyckt mycket om. Trots alla dess brister är det ett underhållande äventyr som bland annat har rappa repliker, bisarra händelser och färgstarka rollfigurer.
Lustigt nog känner jag mig väldigt positiv till en remake av ”Big trouble…”. Originalfilmen (som var en ekonomisk flopp när den kom) är av många bortglömd, och möjligen skulle Dwayne Johnsons nya rulle påminna alla om den här gamla pärlan. Jag vill tro på det här projektet. Men med tanke på hur usla remakes baserade på John Carpenter-filmer varit är det givetvis stor risk att detta blir en stinkbomb.

”Kim Cattralls karriär går inte på högvarv”
bigtroubl2Min förhoppning är att Dwayne Johnson spelar någon annan än ”Jack Burton”, och att de involverar Kurt Russell på något sätt. Möjligen skulle detta kunna bli både en remake och en uppföljare? Lite på samma sätt som ”The thing” var en prequel samtidigt som det sades vara en remake (synd bara att den inte var så bra).
Det är väl bara att väcka skurken Lo Pan (James Hong) till liv och drämma till med ett liknande äventyr som utspelar sig i Chinatown. Kim Cattralls karriär går väl inte heller på högvarv just nu, så det borde inte vara omöjligt att få henne att medverka.
Ge det ett försök, Johnson. Stinker manuset? Spola idén. Precis som du säger.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB